In december hebben we jullie laten weten dat er een kans was dat we in het dorpsgebouw in Lage Vuursche zouden starten met de school. Deze optie is nog steeds in onderzoek bij de gemeente, maar inmiddels zijn er andere opties bijgekomen:

Het blijkt dat het nieuwe scoutinggebouw van Merhula wel degelijk aan de gewenste oppervlakte voldoet voor de eerste jaren van onze school. We zijn dus opnieuw met het bestuur van Merhula aan de tekentafel gegaan en ook daarvan ligt er een voorstel bij de gemeente. Aangezien het op dit moment onzeker is wat er met de rest van het terrein van Paleis Soestdijk gebeurt, kijkt momenteel een juridisch team naar de mogelijkheden om de Marimbaschool in het scoutinggebouw te vestigen.

Ook heeft een commerciële partij zich bij de gemeente gemeld. Dit gebouw voldoet aan onze eisen (in de natuur) en heeft als voordeel dat we ons er definitief zouden kunnen vestigen. Ook voor deze locatie is er een plan ingediend bij de gemeente en wordt aankomende week het financiële plaatje in kaart gebracht.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat we starten in het gebouw van Merhula en na een aantal jaren overstappen naar de definitieve locatie. Door de verschillende onderzoeken die de gemeente heeft uitgezet (juridisch, bestemmingsplannen) zal het huisvestigingsplan pas in maart in het college ingebracht kunnen worden en dan in april in de gemeenteraad. We zullen dus met zijn allen nog even geduld moeten hebben, maar wij hebben er nog steeds vertrouwen in dat we de juiste locatie krijgen. Zowel het gebouw van Merhula als het gebouw van de commerciële partij kan op tijd klaar zijn in augustus. We houden jullie op de hoogte!

Wethouder Hugo Prakke legt in gesprek met Radio Eemland de situatie uit (deel 2 van uitzending)

Gooi en Eemlander: berichtgeving over locatie Marimbaschool

Baarnsche Courant: archief proces opstarten Marimbaschool