Marimbateam

Dit zijn de vaste gezichten die jullie dagelijks in de school zullen zien. Daarnaast hebben we contact met twee invalleerkrachten welke we (naast Annelien) kunnen vragen bij ziekte of andere vervanging. En tot 1 januari is er iedere dinsdag een muziekdocent onder thematijd aanwezig, Josefina, en zij geeft die dag in de middag ook een muziekworkshop. 
We werken met pedagogisch medewerkers die om 10 uur starten en tijdens het themawerken worden ingezet. In het eerste schooljaar zullen we geen stagiaires in de school hebben. Het schooljaar erna staan we open voor studenten van de pabo.

Annelien

zet het hoogbegaafdheidsbeleid op. Ze is onze pedagogisch coach en samen met Wendy kwaliteitscoördinator.  Annelien zal  komend schooljaar ook invallen bij ziekte of vanwege persoonlijke scholingsdagen van medewerkers.
email: annelien@marimbaschool.nl

Hallo allemaal, ik ben Annelien Lems. Ik zal komend schooljaar als manager BSO en (hoog)begaafdheidsspecialist aan de slag gaan op de Marimbaschool.

Ik woon in Soest met mijn gezin en ben moeder van een zoon van 17 en een zoon van 5 jaar (en een bonuszoon van 17).

Ik werk al zo’n 25 jaar met kinderen, o.a. in de kinderpsychiatrie, jeugdzorg, kinderopvang en de afgelopen 10 jaar in het basisonderwijs. Ik heb daardoor een hele duidelijke visie ontwikkeld op het omgaan met en het begeleiden van kinderen en deze sluit helemaal aan bij de visie van de Marimbaschool. Ik vind het daarom fantastisch om op de Marimbaschool te gaan werken.

Op dit moment ben ik al bezig met het opzetten van de BSO zodat deze ook meteen op de eerste schooldag van start kan gaan. Ik vind het heel fijn dat de kinderen nu na schooltijd op dezelfde vertrouwde plek kunnen blijven en de BSO dezelfde visie heeft als de Marimbaschool.

Naast mijn werk op de Marimba zal ik komend schooljaar ook nog 2 dagen als (hoog)begaafdheidspecialist blijven werken op de basisschool waar ik nu al werk.

Annemieke

is onze pedagogisch medewerker

Mijn naam is Annemieke van den Arend 46 jaar oud. Ik woon in Baarn samen met mijn man Raymond en mijn zoon Max van 8 jaar oud. Inmiddels werk ik al 24 jaar in de kinderopvang waar ik met veel verschillende doelgroepen heb mogen werken.

Mijn grootste hobby is alles wat met creativiteit te maken heeft, lekker de natuur in gaan, dansen en de gezelligheid op te zoeken. Daarnaast heb ik een eigen bedrijfje “KidzNatuurlijk” waar ik o.a. kinderfeestjes geef. Ik stop dan ook naast het werk al mijn passie en creativiteit daarin.

Vanaf 26 augustus kom ik op de maandag, dinsdag, donderdag als pedagogische medewerker werken op de Marimbaschool. Ik heb er heel veel zin in en kijk er dan ook enorm naar uit om jullie als ouders en de kinderen te gaan ontmoeten. 🙂 Tot snel.

Barbara

is samen met Mathilde de mentor van groep 1-2. Ook vervult zij, samen met Imre de directie.
email: barbara@marimbaschool.nl

Na de pabo heb ik Onderwijspedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gestudeerd. Ik combineerde het werken voor de klas met het werken als onderwijsbegeleider en -ontwikkelaar en schreef daar artikelen en boeken over en ik was hoofdredacteur van een onderwijstijdschrift. De afgelopen jaren heb ik als docent op een pabo gewerkt.

Tevens ben ik moeder van twee hoogsensitieve kinderen. Ik weet dus hoe bijzonder, uitdagend en soms ingewikkeld het is om hooggevoelige kinderen te begeleiden en op te voeden. Daardoor heb ik besloten om een coachings- en therapeutische opleiding te volgen aan de Academie voor Poly-Energetische Therapie.
Ik wil de kennis en ervaring die ik heb opgedaan een plek geven op de Marimbaschool. Aandacht voor het sociale, het emotionele, het (hoog)gevoelige en het spirituele mag er ook zijn. Het hoofddoel van opvoeding en onderwijs is in mijn ogen: dat kinderen (weer) mogen worden wie ze diep van binnen zijn, met al hun kwaliteiten.

Imre

is samen met Wendy de mentor van groep 3. Ook vervult zij samen met Barbara de directie.
email: imre@marimbaschool.nl

Na mijn opleiding Kunstzinnige therapie, ben ik de pabo gaan doen, omdat ik kunstzinnige therapie in het onderwijs wilde brengen. Ik zag dat er veel aandacht werd besteed aan de ondersteuning van taal en rekenen, maar mijn overtuiging is dat je door kunstzinnige vorming balans kunt brengen in het hele kind en daardoor een kind echt vooruit helpt. Als leerkracht in het basisonderwijs en groepsleider van kinderen met autisme heb ik pedagogische ervaring opgedaan. Ik heb me hierbij altijd de vraag gesteld wat een kind van mij nodig heeft om de wereld om zich heen beter te begrijpen, om zichtbaar te kunnen worden en trots te zijn op zichzelf.
Vanuit mijn passie, mijn werkervaring en kennis vanuit diverse opleidingen geef ik kinderen de aandacht die ze verdienen. Een voorbeeld hiervan is de ‘Ik leer anders’-training. Ik ontdekte dat veel kinderen vastliepen in het onderwijs doordat ze instructies niet begrepen en op een andere manier opdrachten interpreteerden, wat veel weg had van de manier waarop dyslectische kinderen dat doen. Door de training ‘Ik leer anders’ weet ik dat kinderen op een verschillende manier informatie verwerken. Ik beschik daardoor over een scala aan methodieken om kinderen de gepaste ondersteuning en begeleiding te bieden.

Mathilde

is samen met Barbara de mentor van groep 1-2
email: mathilde@marimbaschool.nl

Hoi, mijn naam is Mathilde. Ik ben 28 jaar en samen met mijn vriend Wout en dochter Linde woon ik in Vinkeveen. Ik heb ruim tien jaar met veel plezier atletiektrainingen gegeven aan kinderen van alle leeftijden. Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kinderen was fijn om mee te werken en zo is het idee ontstaan om de Universitaire PABO te gaan doen.

In mijn vrije tijd houd ik van schrijven, schilderen en tekenen. Daarnaast wandel en dans ik graag. En ik vind het fijn om samen te zijn met vrienden, familie en m’n gezin.

De afgelopen jaren heb ik op verschillende scholen gewerkt, bijna altijd in de kleuterklas. Vorig jaar hoorde ik van het initiatief van de Marimbaschool. Ik was direct enthousiast. De onderwijsvisie maakt mij blij. Daarom heb ik heel veel zin om na de zomer aan de slag te gaan!

Wendy

is, naast Imre, de mentor van groep 3. Wendy is tevens onze intern begeleider/ kwaliteitscoördinator, waarbij ze vooral de rol van trendanalist en zorgcoördinator vervult en de contacten met het samenwerkingsverband en IB-netwerk in Baarn onderhoudt.
email: wendy@marimbaschool.nl

Wat heb ik zin in deze nieuwe uitdaging!
 
Na kort ‘geproefd’ te hebben van het vak Intern Begeleider, ben ik blij weer terug te keren naar de kinderen. Ik heb het werken als IB-er de afgelopen twee jaar als een verrijking ervaren maar ik miste al die tijd de energie van het écht werken met kinderen. Ik heb lesgegeven op diverse scholen en in verschillende groepen en een praktijk voor Remedial Teaching gehad. Ik ben enthousiast, creatief, hou erg van taal en lezen en ben graag buiten in de natuur. Verder houd ik van (gezond) koken en eten, ik probeer graag nieuwe recepten en restaurants uit en ben gek op mijn gezin: man, kinderen, schoonzoon en kleindochter. Vooral met deze laatste en onze labrador Rav knuffel ik graag. Naast fietsen, tuinieren en uitjes met vriendinnen kan ik ook heerlijk lui zijn met een boek of Netflix. Mijn ambitie is om te leren van en met mijn nieuwe collega’s, het ontwikkelingsgericht onderwijs snel ‘eigen’ te maken, te genieten van jullie kinderen en van het lesgeven. Ik hoop jullie snel te ontmoeten.